EN

BLOG

BLOG

MODÜLER ASKI DESTEK SİSTEMLERİ KLASİK İMALATIN YERİNİ ALIYOR

Mekanik tesisat imalatlarında ilk göze çarpan kısım tesisat birleşenlerinin nasıl askılandığıdır. Günümüzde yapılan imalatlara bakıldığında bir çok imalatta alışkanlıkların getirdiği uygulamalar göze çarpmaktadır. Çoğu zaman yanlış askılama ürünleri kullanılmakta, çok büyük bütçeli yatırımlarda dahi düzensiz askılama imalatlarına rastlanılabilmektedir.

Mevcut askılama uygulamalarında kullanılan klasik sistemlere oranla çok daha maliyet etkin çözümler sağlayan modüler askı destek sistemleri, askılama gereksinimlerine tam uygun esnek imalat imkanı sağlamaktadır.

Modüler askı sistemleri elektromekanik tesisatlar için gerekli olan tüm askılama çözümlerine cevap verebilmekle beraber, imalatların belirli kalite, yük dayanımı ve estetik standartlar içerisinde yapılmasına da olanak vermektedir.

Klasik askılama yaklaşımında farklı olarak taşıtılacak tesisat elemanlarının çalışma ağırlıklarını göz önünde bulundurularak yapılan profil seçimleri ile ihtiyaca tam uygun askı dizaynı yapılmakta, fire ve fazla malzeme kullanımının da önüne geçilmektedir.

Modüler askı sistemi kullanımı ile kaynak işçiliği gereksinimi ortadan kalkmakta, imalat sırasında ortaya çıkan proje değişiklikleri neticesinde ortaya çıkabilecek revizyon imalatlarında zaman ve işçilikten büyük kazanım sağlanmaktadır.

Ülkemizde yeni olan ancak gün geçtikçe ciddi ve iyi projelendirilmiş projelerde daha da fazla kullanım alanı bulan modüler askı sistemleri, halihazırda tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yapılan çalışmalarda modüler askılama çözümleri ile kaynaklı imalat ile gerçekleşek basit bir boru konsolu imalatı sırasında montaja hazırlıkta 3 kat, konsol imalatında 7 kat işçilik ve zaman tasarrufu sağlandığı ortaya çıkmıştır.

 

Kaynaklı İmalat – Modüler Sistem Karşılaştırması

Modüler askı destek sistemi ürünlerinin seçiminde kritik birleşen olan profillerin seçiminde belirli standartları aranması, imalat sırasında yada sonrasında karşılaşılabilecek kalite sorunlarının önüne geçilmesi açısından çok önemlidir. Ülkemizde bu tür ürünlerin standarına atıfta bulunan bir yönetmelik mevcut olmamakla beraber Avrupa Normları içerisinde yer alan EN 1993 – Eurocode 3 uygunluğunun aranması yeterli olacaktır. Eurocode 3, yapılarda kullanılan çelik profillerin sahip olması gereken standartları belirleten bir standart olma özelliğini taşımaktadır.

Modüler askı destek sistemlerini seçerek imalat kalitesini yükseltebilir, kullanılan montaj malzemesinden ve işçilikten kar edebilir ve imalat zamanınından tasarruf edebilirsiniz.

Modüler askı sistemleri, birleşenleri, dizayn ve projelendirme hakkında firmamız Darhan Yapı ve Endüstri ile temasa geçebilirsiniz.